Kan Windows 10 niet installeren. Fout 0xc1900104

Problemen met blue screens, post hier uw probleem en wij proberen het op te lossen.
sdevroey
Berichten: 0
Lid geworden op: ma aug 10, 2015 3:36 pm

Kan Windows 10 niet installeren. Fout 0xc1900104

Bericht door sdevroey »

De melding wordt normaliter verholpen door de Windows partitie op actief te zetten.
Binnen Windows kan dat als volgt:
- Open Computerbeheer door achtereenvolgens te klikken op de knop Start , Configuratiescherm, Systeem en beveiliging, Systeembeheer en vervolgens te dubbelklikken op Computerbeheer. Als u om het beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of een bevestiging.
- Klik links onder Opslag op Schijfbeheer.
- Klik met de rechtermuisknop op de primaire partitie die u actief wilt maken, klik vervolgens op Partitie als actief markeren en tenslotte op Ja.


Een tweede mogelijke oplossing kan het veranderen van een register waarde zijn. Maak van te voren een backup van het register: https://support.microsoft.com/nl-be/kb/322756

LET OP, Het wijzigen van de verkeerde instellingen in het register kan tot gevolg hebben dat programma's niet meer goed werken of de computer niet meer kan opstarten. Microsoft ondersteunt deze wijzigingen niet en is niet verantwoordelijk voor eventuele geleden schade.)

- Druk op Windows toets + r
- Typ regedit
- Ga naar: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control
- Verander de waarde van PortableOperatingSystem van 1 naar 0 (openen door te dubbel klikken)

Start het systeem na die handling opnieuw op en probeer de upgrade nogmaals.Een derde situatie, is een te kleine gereserveerde systeem partitie en dan met name bij SSD schijven. Je kunt, met behulp van een partition manager, deze partitie vergroten boven de 500MB. De betreffende tools zijn vaak gratis en op internet te vinden
Plaats reactie