Back-ups maken en bestanden terugzetten

Technische support en help voor Windows 10
ZizooDries
Berichten: 0
Lid geworden op: ma jul 27, 2015 3:57 pm

Back-ups maken en bestanden terugzetten

Bericht door ZizooDries » di mar 01, 2016 1:56 pm

Het is altijd verstandig om een back-up te hebben indien er iets misloopt. Bewaar kopieën van uw bestanden altijd op een ander (liefst extern) station voor het geval er iets met de originelen gebeurt.

Uw back-up instellen:

Klik op de Startknop, ga naar instellingen > bijwerken en beveiliging > back-up > een station toevoegen. Kies een extern station of een netwerklocatie voor uw back-ups.

Ieder uur kopieert Windows 10 de hele inhoud van uw gebruikers map (C:\Users\gebruikersnaam). Als u wilt wijzigen van welke bestanden een back-up wordt gemaakt of hoe vaak er een back-up wordt gemaakt, gaat u naar Meer opties in het back-up menu.

Bestanden terugzetten:

Als een belangrijk bestand of belangrijke map ontbreekt, gaat u als volgt te werk om dit bestand of deze map terug te zetten:

1) Open het start menu en typ "Bestanden terugzetten" en selecteer Uw bestanden terugzetten met Bestandsgeschiedenis.

2) Zoek het bestand dat u nodig hebt en gebruik vervolgens de pijlen om alle versies ervan te zien.

Wanneer u de gewenste versie hebt gevonden, selecteert u de knop Terugzetten om het bestand op te slaan op de oorspronkelijke locatie. Als u het bestand wilt opslaan op een andere locatie, klikt u met de rechtermuisknop op de knop Terugzetten (of houdt u deze ingedrukt), selecteert u Terugzetten naar en kiest u vervolgens een nieuwe locatie.

Plaats reactie