Problemen met Windows 10 upgrade voor Sony Vaio laptops

Hulp bij het vinden van de juiste drivers en installatie
sdevroey
Berichten: 0
Lid geworden op: ma aug 10, 2015 3:36 pm

Problemen met Windows 10 upgrade voor Sony Vaio laptops

Bericht door sdevroey » zo aug 30, 2015 8:55 am

Hyet blijkt al dat er niet voor alle VAIO-modellen Windows 10 drivers of upgrade instructies gemaakt zouden worden. Alleen de modellen waarop origineel Windows 8 of 8.1 geïnstalleerd is zullen in november respectievelijk oktober upgrade instructies en Windows 10 drivers ontvangen.

Voor de mensen met een VAIO-laptop waar origineel Windows 7 op geïnstalleerd is zal Sony geen drivers beschikbaar stellen. Het is dan ook zeer afhankelijk van het model of een upgrade naar Windows 10 mogelijk zal zijn. Sony heeft nu een testrapport uitgebracht waarop de verschillende VAIO-modellen sinds 2011 getest zijn. Uit dit testrapport blijkt dat sommige modellen geen enkel probleem hebben bij een upgrade naar Windows 10, maar dat andere modellen grotere problemen hebben.

Een relatief klein probleem is bijvoorbeeld dat het touchpad dat niet meer reageert na slaap- of sluimerstand bij sommige modellen. De modellen met hybrid graphics van AMD en Intel komen er echter slechter vanaf. Deze geven na de upgrade naar Windows 10 een BSOD, oftewel een Blue Screen of Death, waardoor de laptop feitelijk niet meer werkt.


Zelfs met het testrapport blijft Sony aangeven dat het niet aanraad om te upgraden totdat de drivers klaar zijn. Echter zullen deze sowieso niet beschikbaar komen voor diegene die origineel Windows 7 geïnstalleerd hebben dus voor deze groep gebruikers is het aan te raden om het testrapport te raadplegen alvorens te beslissen of er al dan niet over gegaan moet worden op Windows 10.

14
Bijlagen
Compatibiliteit Sony VAIO modellen.jpg
Compatibiliteit Sony VAIO modellen.jpg (0 Bytes) 3039 keer bekeken

Plaats reactie