Werken met virtuele bureaubladen in Windows 10

Hier kan je praten over alles gerelateerd aan Windows 10 dat niet in onderstaande categorieën behoord
ZizooDries
Berichten: 0
Lid geworden op: ma jul 27, 2015 3:57 pm

Werken met virtuele bureaubladen in Windows 10

Bericht door ZizooDries » di okt 20, 2015 11:53 am

Windows 10 heeft de mogelijkheid om meerdere bureaubladen te gebruiken. Dat is handig voor wanneer je één bureaublad voor je werk wil gebruiken en een ander voor persoonlijke dingen. In deze post laten we zien hoe je met verschillende bureaubladen werkt.

In de Technical Previews (de testversies van Windows 10) heette de functie nog 'Virtuele bureaubladen', maar in de definitieve versie heet het nu taakbeheer. Je vindt de functie in je taakbalk, vlak naast het startmenu. Maar wij gaan gemakkelijkheidshalve de "Windows toets+tab" toetsen combinatie gebruiken.

Als je deze toetsencombinatie ingeeft, krijg je een overzicht van de programma's die open staan. Zo kun je makkelijk wisselen tussen je programma's. Voor een overzicht van alle snelkoppelingen in Windows 10 kun je ook hier kijken. Om virtuele bureaubladen te gebruiken moet je echter rechtsonder in de hoek kijken. Daar staat een +-knop waarmee je een nieuw bureaublad kunt starten.

Zodra je zo'n bureaublad erbij neemt, krijg je een scherm waarop onderin je 2 bureaubladen te zien zijn. Dit is de wisselmodus. Je kunt telkens wisselen tussen deze bureaubladen door te klikken op het icoontje in de taakbalk. Je kunt er echter ook de sneltoets Windows + Ctrl + Pijltje links/rechts voor gebruiken. Zo wissel je tussen bureaubladen links en rechts van je. Als je in de wisselmodus zit, kun je een programma ook van het ene naar het andere bureaublad slepen.

Je kunt ook aanpassen wat er gebeurt wanneer je Alt + Tab gebruikt. Standaard krijg je dan een overzicht van de tabbladen die je op je huidige bureaublad open hebt staan. Je kan ook instellen dat je met Alt + Tab álle programma's krijgt te zien. Je doet dat door naar je 'Instellingen' te gaan en daar te klikken op 'Systeem'. Klik in de lijst links op 'Multitasking'. Onderaan het beeld zie je de optie staan waarbij je kunt instellen wat er met Alt + Tab gebeurt. Als je die optie op 'Alle bureaubladen' zet, kun je makkelijk wisselen tussen alle tabbladen over alle bureaubladen.

Nog een vraag? Drop maar in mijn inbox. :D

Plaats reactie