In het kort: 3 redenen om over te schakelen

Hier kan je praten over alles gerelateerd aan Windows 10 dat niet in onderstaande categorieën behoord
ZizooDries
Berichten: 0
Lid geworden op: ma jul 27, 2015 3:57 pm

In het kort: 3 redenen om over te schakelen

Bericht door ZizooDries » wo aug 12, 2015 1:48 pm

1) Vertrouwde werkomgeving in een nieuw jasje

Windows 10 brengt het oude getrouwe startmenu terug. Maar dit keer met meer functionaliteit en nieuw design. Vroeger was het startmenu een plaats was waar alleen programma's en locaties werden opgeslagen. Het had geen echte visuele upgrade meer gehad sinds Windows XP. Maar daar komt nu verandering in. Deze visuele upgrade betekent niet alleen dat het start menu een modern jasje heeft. Dankzij de live tegels kan het nu ook gebruikt worden als: agenda, memo blok, weer en nieuws station, live Facebook/Twitter updates (zonder naar de site te moeten surfen), digitale fotolijst, live mail zonder het programma te hoeven openen, ... De lijst loopt nog verder door, maar dan is deze eerste paragraaf een kilometer lang. Dat zou de titel geen eer aan doen.Kortom: het nieuwe startmenu kan veel meer en ziet er stukken beter uit.

2) Multi-bureaublad functionaliteit

Met Windows 10 kan je nu verschillende bureaubladen tegelijk hebben. Met behulp van virtualisatie kan je nu met een paar klikken een nieuw bureaublad aanmaken voor je werk, nog 1 voor muziek, films en games en nog een andere voor al uw mappen, foto's en documenten. Zo kan u een georganiseerde werkruimte creëren, een plaats waar u zich kan ontspannen en een ruimte voor al uw opslag. Dit is ook heel handig voor de multitaskers onder ons die zowel verschillende programma's tegelijk willen draaien, als alle info tegelijk in het oog willen houden.
U hoeft enkel te slepen naar de verschillende bureaubladen om programma's toe te voegen.

3) Prestatie upgrade

Windows 10 is veel lichter dan Windows 8.1. De prestatie kloof gaat alleen maar groter worden naargelang Windows 10 verder geoptimaliseerd word. Dit is zeer interessant voor zowel mensen die hun PC gebruiken voor zwaardere doeleinden zoals gaming of photoshop, maar ook voor mensen met een ouder toestel dat moeite heeft met Windows 8.1 te draaien. Je hebt minder ram geheugen en een minder snelle processor nodig. Daarbij krijgt de gamer ook rechtstreekse Direct X 12 support voor superieure grafische kwaliteit. Dit is exclusief voor Windows 10. 8.1 en 7 krijgen hier geen toegang toe.Simpel gezegd zorgt DirectX 12 ervoor dat je games optimaal gebruik maken van de hardware in je PC. Dit zorgt voor grote sprongen in fps en kwaliteit.

Plaats reactie